EFSA hírek

2023. január 23., hétfő

Az érlelt hús nem kockázatosabb, mint a friss hús

Az érlelt hús nem jelent további kockázatot a friss húshoz képest, amennyiben ellenőrzött körülmények között érlelik – állapították meg az EFSA szakértői nemrégiben közzétett tudományos szakvéleményükben.

2022. november 28., hétfő

EU-FORA ösztöndíj program 2023-2024 – új pályázati felhívás!

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) ismét meghirdette az EU FORA (European Food Risk Assessment – európai élelmiszer-kockázatértékelési) programot. Az elmúlt hat év tapasztalatai alapján átdogozott, megújult programra fogadó intézményként, illetve ösztöndíjasként 2023. március 15-ig lehet jelentkezni.

2022. november 17., csütörtök

Nyilvános konzultációt indított az EFSA a nitrózaminokkal kapcsolatban

2022. szeptember 7., szerda

Nyilvános konzultáció a méhekre és a növényvédő szerekre vonatkozó útmutató-tervezettel kapcsolatban

2022. augusztus 25., csütörtök

Farm to Fork kampány: EFSA ajánlások a telepeken élő sertések állatjólétének fejlesztéséhez

2022. június 15., szerda

A kannabidiol új élelmiszerként történő értékelése új adatokra vár

2022. május 26., csütörtök

#EUChooseSafeFood második felvonás – Az EU tagállamok és az EFSA közös kampányának második éve

2022. május 24., kedd

EFSA nyilvános konzultáció a réz elfogadható beviteli szintjével kapcsolatban

2022. március 25., péntek

EFSA tudományos vélemény takarmány adalékanyagra vonatkozóan

2022. március 1., kedd

Magas nyomáson történő élelmiszer-feldolgozás: élelmiszerbiztonság a minőséget érintő kompromisszumok nélkül