2022. december 20., kedd

Tájékoztató kistermelőknek: Hogyan csökkenthető a mikotoxin szennyezés kockázata a tej- és tejtermékekben?

A 2022-re jellemző időjárás, a forró, aszályos nyári időszak elnyúlása nemcsak a kukorica termésátlagának romlását eredményezte, de megnőtt a veszélye a penészgombák által termelt gombatoxinok megjelenésének a takarmányokban, így az élelmiszerekben is. Tájékoztatónk a kistermelők számára nyújt segítséget a kockázat minimalizálásához.

2022. június 15., szerda

A kannabidiol új élelmiszerként történő értékelése új adatokra vár

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szakértői a jelenlegi adatok alapján nem tudják megállapítani a kannabidiol (CBD) biztonságosságát, egyrészt a hiányos adatok okán, másrészt a CBD fogyasztásával kapcsolatos potenciális veszélyek miatt.

2022. május 26., csütörtök

#EUChooseSafeFood második felvonás – Az EU tagállamok és az EFSA közös kampányának második éve

2022. május 24., kedd

EFSA nyilvános konzultáció a réz elfogadható beviteli szintjével kapcsolatban

2022. május 5., csütörtök

Befejeződött a tavaszi élelmiszerlánc ellenőrzés

2022. március 21., hétfő

Indul a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2022. január 18., kedd

Biztosan jó, ha „steril” zöldséget és gyümölcsöt vásárolunk?

2022. január 10., hétfő

A citrusfélék fokozott vizsgálatát kéri a Nébih a forgalmazóktól

2022. január 5., szerda

Megjelent az Unió One Health jelentése: 2020-ban csökkent a jelentett zoonotikus megbetegedések és az élelmiszer-eredetű járványok száma

2021. december 7., kedd

Konzultációs felhívás a tápanyagok feltüntetéséről az elülső címkén

2021. november 30., kedd

Antibiotikum reszisztencia: Milyen kockázat van az állatok szállításában?

2021. október 27., szerda

Importált szezám alapú termékekhez köthető szalmonellózis megbetegedések

2021. október 20., szerda

Fokozottan ellenőrzi ősszel a mikotoxinokat vizsgáló laborokat a Nébih

2021. július 15., csütörtök

Csökken az antibiotikumok felhasználása az állatokban

2021. július 7., szerda

A déligyümölcsök héjának veszélyei

2021. július 2., péntek

Megújul az EFSA Igazgatótanácsa

2021. június 30., szerda

Július 1-től változik az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokkal kapcsolatos bejelentési kötelezettség

2021. június 25., péntek

Antibiotikum rezisztencia és az élelmiszer-előállítási környezet: források és ellenőrzési, szabályozási lehetőségek

2021. június 8., kedd

ONE Konferencia 2022

2021. június 7., hétfő

Rajtvonalnál a 2021. évi Élelmiszerbiztonsági Világnap