null 2023. május 15-ig várják a pályázók jelentkezését az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 12 hónapos gyakornoki programjára

2023. május 15-ig várják a pályázók jelentkezését az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 12 hónapos gyakornoki programjára

2023. április 18, kedd

Az EFSA olyan fiatal, különböző tudományos és szakmai háttérrel rendelkező (tudós, informatikus, kommunikációs és jogi stb.) szakemberek jelentkezését várja május 15-ig, akik nyitottak arra, hogy kihívásokkal teli, dinamikus, ösztönző és multikulturális környezetben próbálják ki magukat, és akik szeretnének egy fenntarthatóbb, biztonságosabb élelmiszerlánc létrehozását segítő, uniós ügynökségen belül karriert építeni.

Az EFSA gyakornoki program egyedülálló lehetőséget kínál a pályázóknak, hogy csatlakozzanak a világ minden tájáról érkező szakemberekből álló csapathoz, akik nemzetközi és multikulturális környezetben dolgoznak együtt a tudományos, biztonságos élelmiszer- és fenntarthatósági projekteken az európai élelmiszerbiztonsági tevékenységek középpontjában.

A gyakornokok számára - kijelölt tanácsadó felügyelete mellett - az alábbiakra nyílik lehetőség:

  • tapasztalatokat szerezzenek egy európai uniós ügynökség munkájában, új kompetenciákat és készségeket fejlesztve személyes érdeklődési körüknek és karriercéljuknak megfelelően;
  • hozzájáruljanak az osztály napirendjéhez a dokumentumok és jelentések elkészítésének támogatásával, az adatok elemzésével, a tudományos és/vagy adminisztratív feladatok ellátásával, valamint az eredmények gyors közlésével;
  • innovatív ötletekkel és megoldásokkal járuljanak hozzá inspiráló projektekhez és konkrét tevékenységekhez;
  • közreműködjenek az egység tevékenységeinek tervezésében és nyomonkövetésében;
  • munkahelyi tanulás révén fejlődjenek, és részt vegyenek különféle fejlesztési kezdeményezésekben.

A gyakornoki programról részletes információk az alábbi linken találhatóak.

A programmal kapcsolatosan az EFSA 2023. május 5-én 11:00-12:15 között online tájékoztatót szervez, melynek célja, hogy hasznos információkat nyújtva a jelentkezők számára a jogosultsági feltételekről, valamint az ütemtervről, teljeskörű képet adjon az EFSA 2023-ra vonatkozó egyéves, sokoldalú gyakornoki programjáról. A még átfogóbb kép érdekében a tájékoztató során a jelenlegi és a korábbi gyakornokok is megosztják a tapasztalataikat.

Az online tájékoztatóra az alábbi linken lehet jelentkezni május 2-ig.

Az angol nyelven zajló tájékoztató a későbbiekben visszanézhető lesz az EFSA honlapján, illetve fordítások is elérhetőek lesznek több nyelven is. 
 


Friss hírek

2023. november 30, csütörtök

Élelmiszerboltokat minősített a Szupermenta

A Szupermenta programban ezúttal kereskedelmi egységek fagyasztottélelmiszer-részlegeit ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Országszerte 30 boltban jártak az ellenőrök. Akadt olyan hely, ahol a fagyasztókamra hőmérséklete nem bizonyult megfelelőnek, és az ott tárolt termékek maghőmérséklete is magasabb volt az előírtnál. A hűtési lánc megszakadása miatt az üzletet pénzbírsággal szankcionálták, valamint a hatósági felügyelők megtiltották az érintett élelmiszerek forgalmazását.

Tovább >

2023. november 29, szerda

Súlyos élelmiszerbiztonsági hiányosságokkal szembesült egy pékségben a Nébih

Egy Pest vármegyei pékségben és cukrászüzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az élelmiszeripari üzemben súlyos higiéniai problémákkal és nyomonkövetési hiányosságokkal szembesültek a szakemberek. Az akció során többek között mintegy egy tonna nem nyomonkövethető, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki a forgalomból, továbbá az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

Tovább >