null Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság megújítja a tudományos testületeinek és Tudományos Bizottságának tagságát

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság megújítja a tudományos testületeinek és Tudományos Bizottságának tagságát

2023. április 4, kedd

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2024-ben újítja meg a tudományos testületeinek (paneljeinek) és a Tudományos Bizottságának tagságát. Az erre vonatkozó tájékoztató a közelmúltban jelent meg az EFSA honlapján.

Ez a felhívás azoknak a tudósoknak szól, akik szeretnének a Tudományos Bizottság (SC) vagy az EFSA tíz (10) egyik tudományos testületének tagjává válni az alábbi területek valamelyikén:

állategészségügy és állatjóllét (AHAW), biológiai veszélyek (BIOHAZ), az élelmiszerláncban jelen levő szennyező anyagok (CONTAM), állati takarmányokban felhasznált adalékanyagok, termékek és anyagok (FEEDAP), géntechnológiával módosított szervezetek (GMO), táplálkozás, új élelmiszerek és élelmiszer-allergének (NDA), növényegészségügy (PLH), növényvédelmi termékek és szermaradványaik (PPR), élelmiszer-adalékanyagok és aromaanyagok (FAF), az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok, enzimek és technológiai segédanyag (CEP).

A tagság iránt érdeklődő tudományos szakemberek az új, meghosszabbított határidő szerint 2023. április 17-ig nyújthatják be a pályázatukat. 

További információk elérhetőek: Call for Expressions of Interest for Membership of the Scientific Panels and the Scientific Committee of EFSA 2023 - EFSA Careers (europa.eu)
 


Friss hírek

2024. június 14, péntek

Új funkció az EUTR-keresőben: már az erdőgazdálkodók korlátozásai is elérhetőek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR keresőjében az erdőgazdálkodók adatai név és születési dátum vagy adószám alapján kérdezhetők le. Az újabb EUTR fejlesztésnek köszönhetően már az erdőgazdálkodók esetleges felfüggesztése vagy eltiltása is látható a rendszerben.

Tovább >

2024. június 12, szerda

Zöldségpalánták kiskereskedelmi forgalmazását ellenőrizte a Nébih

A piacokon palántákat árusító kereskedőket ellenőriztek az elmúlt hetekben a Nébih szakemberei – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára.

Tovább >