null Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság megújítja a tudományos testületeinek és Tudományos Bizottságának tagságát

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság megújítja a tudományos testületeinek és Tudományos Bizottságának tagságát

2023. április 4, kedd

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2024-ben újítja meg a tudományos testületeinek (paneljeinek) és a Tudományos Bizottságának tagságát. Az erre vonatkozó tájékoztató a közelmúltban jelent meg az EFSA honlapján.

Ez a felhívás azoknak a tudósoknak szól, akik szeretnének a Tudományos Bizottság (SC) vagy az EFSA tíz (10) egyik tudományos testületének tagjává válni az alábbi területek valamelyikén:

állategészségügy és állatjóllét (AHAW), biológiai veszélyek (BIOHAZ), az élelmiszerláncban jelen levő szennyező anyagok (CONTAM), állati takarmányokban felhasznált adalékanyagok, termékek és anyagok (FEEDAP), géntechnológiával módosított szervezetek (GMO), táplálkozás, új élelmiszerek és élelmiszer-allergének (NDA), növényegészségügy (PLH), növényvédelmi termékek és szermaradványaik (PPR), élelmiszer-adalékanyagok és aromaanyagok (FAF), az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok, enzimek és technológiai segédanyag (CEP).

A tagság iránt érdeklődő tudományos szakemberek az új, meghosszabbított határidő szerint 2023. április 17-ig nyújthatják be a pályázatukat. 

További információk elérhetőek: Call for Expressions of Interest for Membership of the Scientific Panels and the Scientific Committee of EFSA 2023 - EFSA Careers (europa.eu)
 


Friss hírek

2023. december 6, szerda

Sikeresen lezajlott a Halgazdálkodási Tevékenységek Ellenőrzését Támogató Kiemelt Projekt

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) eredményesen lebonyolította a „Halgazdálkodási Tevékenységek Ellenőrzését Támogató Kiemelt Projektet”. A program révén a Nébih hozzájárul a közös halászati politika szabályainak való megfeleléshez, egy hatékony és az uniós elvárásoknak megfelelő, halászati ellenőrzési rendszer kialakításához, valamint a halászati és akvakultúra ágazatok versenyképességének javításához.

Tovább >

2023. december 5, kedd

A párizsik csomagolásvizsgálatának eredményei

A Termékmustra folyamatának a csomagolásvizsgálat is fontos része, amely során kiderítjük, hogy a bírálók szerint melyek a legfontosabb szempontok az adott termékcsoport vásárlásakor. A párizsik esetében is sor került a kérdőív kitöltésére. Lássuk az eredményeket!

Tovább >