Állategészségügyi diagnosztika

Az Állategészségügyi Diagnosztikai Laboratórium Igazgatóság nemzeti referencia laboratórium, országos illetékességű vizsgálólaboratórium az állategészségügyi diagnosztikai vizsgálatok végzésében. Igazgatóságunk fő feladata a fertőző és egyéb okból kialakult betegségek okainak tisztázása, az állategészségügyi igazgatás segítése, az igazgatási döntések szakmai előkészítése, emellett a magángyakorlatban dolgozó állatorvosok diagnosztikai munkájában, a betegségek elleni védekezésben illetve mentesítésben nyújtunk segítséget. Feladatunk továbbá, az állategészségügyi laboratóriumok ellenőrzése és értékelése, helyszíni vizsgálatokkal az állatorvosok munkájának segítése, illetve az állatok tartásával, szállításával kapcsolatos igazolások kiállításához szükséges laboratóriumi vizsgálatok végzése. 

FELHÍVÁS! 2024. május 1-től az utánvétes fizetési móddal történő megrendelés esetén, a megnövekedett költségek miatt, az utánvét költsége kiszámlázásra kerül.
Az aktuális díjak – értékhatártól függően - a következők:
•    0 Ft-20.000Ft 1.622Ft+ÁFA
•    20.001Ft-50.000Ft 1.724+ÁFA
•    50.001Ft-100.000Ft 1.979+ÁFA
Felhívjuk figyelmüket, hogy továbbra is lehetőségük van a mintákat online megrendeléssel küldeni a papír alapú helyett és természetesen lehetőség van átutalásos fizetési mód választására.

Nyomtatványok, útmutatók

Jártassági vizsgálatok

Hírek, tájékoztatók

2022. február 23., szerda

Márciustól minden tekintetben a régi szakrendszer helyébe lép a digitális LABOR rendszer

2022. március 1-jétől a parazitológiai, valamint a hal- és a méhbetegség-vizsgálatok online megrendelésére is módot nyújt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) LABOR rendszere. Az elektronikus eredményközlés szintén elindul ezen vizsgálatok esetében is, így ismét egy jelentős szakág válik „papírmentessé”.

2022. január 20., csütörtök

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése

A 2022. január 1-jén átadott utolsó funkciókkal lezárult az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszer kialakítása és üzembe helyezése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2021. július 1-jétől több lépcsőben hajtotta végre az ágazat ügyviteli rendszerének átvezetését a digitális térbe. Ezzel megvalósult a modernizációs intézkedések kiemelt célja, azaz jelentősen egyszerűsödött a diagnosztikai vizsgálatok megrendelése, valamint létrejött a hiteles és gyors elektronikus eredményközlés háttere.

2021. december 15., szerda

Célegyenesbe fordult a Nébih LABOR rendszerének fejlesztése

2021. október 28., csütörtök

Novemberben is bővül a LABOR rendszer

2021. szeptember 28., kedd

Októberben újabb funkcióval bővül a LABOR rendszer

2021. július 30., péntek

Új funkciókkal bővül a LABOR rendszer

LABOR rendszerrel kapcsolatos gyakran ismételt kérdések