null Októberben újabb funkcióval bővül a LABOR rendszer

Októberben újabb funkcióval bővül a LABOR rendszer

2021. szeptember 28, kedd

Októbertől tovább bővíti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló digitális LABOR rendszert. A „papíron megrendelt” exportvizsgálatok esetében elindul az elektronikus eredményközlés.

A LABOR rendszer (https://labor.nebih.gov.hu/) folyamatos fejlesztésének köszönhetően 2021. október 1-től már a hagyományos módon, papíron megrendelt exportvizsgálatok esetében is elindul az elektronikus eredményközlés. Ezáltal egy újabb vizsgálattípusnál válik elérhetővé az eddiginél gyorsabb eredménykiadás.

A rendszerhez kapcsolódó további anyagok (használati útmutatók, gyakran ismételt kérdések) a Nébih tematikus oldalán érhetők el: https://portal.nebih.gov.hu/allategeszsegugyi-diagnosztika 

A többlépcsős fejlesztési folyamat következő jelentős állomása novemberben várható. A projekt végső célja, hogy az állategészségügyi diagnosztikában egy modern, felhasználóbarát ügyviteli rendszerre támaszkodhassanak a hatósági és szolgáltató állatorvosok.
 


Friss hírek

2024. február 21, szerda

HPAI vakcinabank a járványvédelem szolgálatában

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Ceva-Phylaxia Zrt.-vel együttműködve HPAI vakcinabankot hozott létre. A Ceva által gyártott, magas patogenitású madárinfluenza vírus elleni vakcina ideiglenes, rendkívüli körülmények esetére vonatkozó engedélyt kapott. Ezt követően megállapodás született arról, hogy a vakcinából az oltóanyagtermelő cég készletet fog fenntartani, amelyből szükség esetén oltóanyagot tud biztosítani a hatóság számára.

Tovább >

2024. február 20, kedd

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.02.20.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >