null Novemberben is bővül a LABOR rendszer

Novemberben is bővül a LABOR rendszer

2021. október 28, csütörtök

2021. november 1-jétől újabb hasznos funkciókat ad át a felhasználóknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszerben. Ismét bővül az online megrendelhető szolgáltatások köre, emellett az állattartók számára is lehetővé válik az elektronikus eredményközlő dokumentumok megtekintése a rendszerben.

A digitális felületen jövő hónaptól 
•    az exportvizsgálatok esetében – a nemrég bevezetett elektronikus eredményközlés kiegészítéseként – immár az online megrendelésre is lesz lehetőségük az érintetteknek, ezenkívül 
•    az állattartók számára is lehetővé válik, hogy meghatalmazást adjanak alkalmazottaiknak az eredményközlő dokumentumok megtekintésére a LABOR rendszerben. 

Utóbbi lehetőség remélhetőleg hozzájárul a megrendelők gyorsabb tájékozódásához, ezáltal adminisztratív feladatik gördülékenyebb kezeléséhez, egyúttal – a tájékoztatási igények csökkenésével – az állatorvosok napi feladatellátásában is könnyítést jelent.

A rendszer használatával kapcsolatos tudnivalókról a Nébih tematikus oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők: https://portal.nebih.gov.hu/allategeszsegugyi-diagnosztika.

Az új funkciók novemberi élesítésével még nem ér véget, azonban már a célegyenesbe fordul a LABOR rendszer fejlesztése. A bakterológiai és kórbonctani vizsgálatok megrendelésének digitalizációjával egy rendkívül intenzív és nagyívű fejlesztési projekt végére kerülhet pont az új évben.
 


Friss hírek

2024. február 21, szerda

HPAI vakcinabank a járványvédelem szolgálatában

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Ceva-Phylaxia Zrt.-vel együttműködve HPAI vakcinabankot hozott létre. A Ceva által gyártott, magas patogenitású madárinfluenza vírus elleni vakcina ideiglenes, rendkívüli körülmények esetére vonatkozó engedélyt kapott. Ezt követően megállapodás született arról, hogy a vakcinából az oltóanyagtermelő cég készletet fog fenntartani, amelyből szükség esetén oltóanyagot tud biztosítani a hatóság számára.

Tovább >

2024. február 20, kedd

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.02.20.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >