null Tenyészbika lajstromszámok 2023

Tenyészbika lajstromszámok 2023

2023. október 27, péntek

A 2023-as támogatási tárgyévben (a támogatási kérelem benyújtásának naptári éve szeptember 1. - augusztus 31.) összesen 1756 bika kapott központi lajstromszámot.

Ez a szám kevesebb, mint például a 2020-ban (1994 darab) kiadott számok mennyisége, azonban több mint a 2019-ben (1654 darab) vagy a támogatás nélküli tárgyévben (1651 darab) kiadottak száma.

Lajstromszámot igénylő fajták megoszlása 2023 grafikon

A korábbi évekhez hasonlóan, most is a limousin fajta egyedei vannak a legtöbben, őket követi a charolais. A legkevesebb lajstromszámot igénylő az ayrshire és a senepol, 1-1 egyeddel.

A képen a 41848 központ lajstromszámú bika (név: Csanádpusztai Félix Animo), mely szintén idén lett tenyészbika


Friss hírek

2024. április 16, kedd

Vetőburgonya-vásárláskor kizárólag fémzárolt vetőgumók közül érdemes választani

Jó minőségű, biztos termést hozó, egészséges vetőgumók ültetéséhez csak fémzárolt tételt érdemes vásárolni, melyek elsősorban gazdaboltokban, nagyobb áruházakban, szakáruházakban érhetőek el. A Nébih összefoglalta, mire érdemes vásárláskor ügyelni, valamint a hatósági címke bemutatásával is segítséget kíván nyújtani a burgonyát ültetők számára a magas minőségű, egészséges termés elérése érdekében.

Tovább >

2024. április 15, hétfő

Több száz gyümölcsültetési szaporítóanyagot semmisítettek meg az ellenőrök az ónodi piacon

Folytatódott a tavaszi szőlő- és gyümölcs-szaporítóanyagok árusításának ellenőrzése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a vármegyei kormányhivatalok, valamint a NAV szakemberei április elején hatósági ellenőrzést tartottak az ónodi Országos Állat- és Kirakodóvásáron. Az akció során több száz gyümölcsültetési szaporítóanyagot kellett megsemmisíteniük. A leggyakoribb problémák a szaporítóanyagok minőségével voltak, de a címkék kapcsán is számos hiányosságot találtak az ellenőrök. A rózsatövek esetében feltűnő volt a fajtamegjelölés és a származást igazoló dokumentumok hiánya.

Tovább >