null Katasztrófahelyzetek esetén alkalmazható engedmények

Katasztrófahelyzetek esetén alkalmazható engedmények

2022. május 23, hétfő

Természeti katasztrófává nyilvánított esemény pl. szélsőséges időjárási jelenségek, széles körben elterjedt állat- és növénybetegségek, környezeti események esetén, ha nem lehet megfelelni az ökológiai termelési szabályoknak a Pest Megyei Kormányhivatal engedélyezheti az alábbi termelési szabályoktól való eltérést:

  • korlátozott ideig, a szükségesnél nem tovább, és legfeljebb 12 hónapra, 
  • kifejezetten az érintett termelési típusokra vagy adott esetben földparcellákra korlátozva,
  • az esettől függően az érintett területen működő valamennyi érintett ökológiai gazdasági szereplő, vagy kizárólag az érintett egyéni gazdasági szereplő számára engedélyezve.


Katasztrófahelyzetben engedélyezhető rendkívüli termelési szabályok:

FIGYELEM! Katasztrófahelyzetnek minősülő helyzet esetén az engedélyek kiadásához szükséges engedélyezési eljárás díjköteles.

Friss hírek

2023. június 1, csütörtök

Részvétel az ellenőrzési rendszerben

Részvétel az ellenőrzési rendszerben

Tovább >

2023. június 1, csütörtök

Tanúsító szervezetek Magyarországon

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013 VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére az NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni, illetve az elismerést visszavonni, vagy tanúsító-tevékenység végzését meghatározott ideig korlátozni.

Tovább >