null Falugazdászok segítik a gazdálkodó romákat Somogyban

Falugazdászok segítik a gazdálkodó romákat Somogyban

2009. december 7, hétfő

Együttműködési megállapodást kötött a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Somogy Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.

A Vas megyében kötött megállapodás után a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Somogy Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal is megállapodást kötött december 4-én.

A megállapodás célja a Somogy megyében élő romák mezőgazdasági tevékenységének elősegítése és fejlesztése, és ezáltal életkörülményeinek javítása.

Varga Gábor megyei főigazgató szerint általános tapasztalat, hogy a vidéken élő roma népesség többsége kötődik a mezőgazdasághoz. Számuk Somogyban több mint 40 ezerre tehető. Ennek ellenére kevés a félig önellátásra, önellátásra és az önellátáson felül piacra termelő roma családok száma, ezen szeretnének változtatni.

A falugazdászok ennek érdekében az ügyfélfogadó napjaikon vagy fórum keretében tanácsadással, a termeléssel, értékesítéssel kapcsolatos tudnivalók átadásával, az eredményes gazdálkodáshoz szükséges információkkal segítik a hozzájuk fordulókat, és közreműködnek az uniós és a nemzeti források igénybe vételéhez szükséges kérelmek kitöltésében is.


Friss hírek

2023. december 14, csütörtök

Elismert tenyésztő szervezetek

Magyarországon elismert tenyésztő szervezetek

Tovább >

2022. május 23, hétfő

Katasztrófahelyzetek esetén alkalmazható engedmények

Növényevők esetén a takarmány legalább 60%-ának magából a termelőegységből kell származnia, ha ez nem lehetséges, akkor más ökológiai gazdaságokkal együttműködésben kell előállítani. Az emlősök táplálása során előtérbe kell helyezni az anyatejes táplálást az az adott fajra vonatkozóan előírt minimális ideig.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)