null Címváltozás az ENAR-ban

Címváltozás az ENAR-ban

Tájékoztatjuk, hogy 2015. március 1-től a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ENAR (Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszer) levelezési címe megváltozott.

Tájékoztatjuk, hogy 2015. március 1-től a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ENAR (Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszer) levelezési címe megváltozott.

Az új cím: NÉBIH-ENAR, 1537 Budapest, Pf. 397.

Kérem, hogy a jövőben az ENAR-t érintő postai küldeményeit (pl.: marhalevelek, szállítólevelek, TIR bizonylatok, termékenyítési jegyek stb.) a fenti címre küldeni szíveskedjék.

Felhívjuk figyelmét, hogy az eddig is használatos NÉBIH, ENAR, 1525 Budapest, Pf. 30. cím nem szűnt meg, az oda küldött postai küldeményeket nem szükséges az új címre ismét elküldeni.


Friss hírek

2024. május 17, péntek

Május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is véget ér a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak és a jelenleg is zajló esőzésnek köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyetértésben, 2024. május 18-tól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun vármegyében. A hatósági döntés eredményeképpen egyetlen vármegyében sem lesz érvényben tűzgyújtási tilalom az országban.

Tovább >

2024. május 16, csütörtök

Új űrlappal válik egyszerűbbé a szőlőiskolai üzemeltetők ügyintézése

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szőlőiskolát üzemeltetők figyelmét a hivatal honlapján elérhető új nyomtatványra. A Nébih a ‒ többpéldányos, papíralapú űrlap helyett használható ‒ elektronikus nyilvántartási lapot a termelők terheinek csökkentése érdekében hozta létre. A szőlőiskolában felhasznált szaporítóanyagokról szóló nyomtatványt az őstermelők postai úton is, a cégek és az egyéni vállalkozók pedig elektronikusan küldhetik be. A leltár és címkerendelés adatait július 31-ig, a szaporítási jelentés adatait viszont már május 20-ig várja a hivatal.

Tovább >