null Idén is május 31-ig nyújtható be a felügyeleti díj bevallás

Idén is május 31-ig nyújtható be a felügyeleti díj bevallás

2024. május 13, hétfő

A korábbi évekhez hasonlóan, az élelmiszerlánc szereplőinek idén is május 31-ig kell benyújtaniuk felügyeleti díj bevallásukat. Az adatszolgáltatást célszerű mielőbb megtenni, amihez az elektronikus felület már jelenleg is rendelkezésre áll.

A felügyeleti díj bevallási felülete a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében, a Felügyeleti díj menüpontban érhető el. Az ügyintézést vállalkozások esetében végezheti meghatalmazott, vagy a cég önálló képviseletére jogosult személy. A teljesítés végső határideje – minden kötelezett esetében – 2024. május 31-e. 

A befizetéshez szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási határidő lejárta után, a bevallási felületen érhetik el az érintettek.

A megállapított felügyeleti díj a kiépített központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszer (EFER) segítségével online is kiegyenlíthető (https://upr.nebih.gov.hu/ng/ugyintezes/egyenleg).

Az első részlet befizetési határideje 2024. július 31., míg a másodiké 2025. január 31. lesz. 

A felügyeleti díjjal kapcsolatban hasznos információk olvashatóak az alábbi oldalon: portal.nebih.gov.hu/egyeb/gyakran-ismetelt-kerdesek/felugyeleti-dij

A bevallással kapcsolatos kérdésekben a Nébih Ügyfélszolgálata az alábbi elkülönített csatornákon áll az ügyfelek rendelkezésére:

Telefon: 06/1/336-9024
E-mail: felugyeletidij@nebih.gov.hu 

A hatóság javasolja az érintetteknek, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallását mihamarabb nyújtsák be. 
 


Friss hírek

2024. július 11, csütörtök

Jól szerepeltek a Futball EB szurkolói zónás vendéglátói a nyári szezonális ellenőrzésen

A Futball EB első két hetében 133 vendéglátó egységet és több mint 500 alkoholos italt ellenőriztek a szurkolói rendezvényeken az élelmiszerlánc-felügyeleti szakemberek. Az ellenőrzések döntő többsége pozitív eredménnyel zárult. A hatóságok mindössze 6 esetben indítottak eljárást és 255 000 Ft bírságot szabtak ki, a vizsgált alkoholos italok közül pedig csupán 10 liter lejárt minőségmegőrzési idejű, hibás borászati terméket vontak ki a forgalomból.

Tovább >

2024. július 10, szerda

Csütörtöktől már az egész országra kiterjed a tűzgyújtási tilalom

Az egész országot sújtó kánikula miatt a hatóságok 2024. július 11-től Magyarország teljes területén tűzgyújtási tilalmat hirdetnek. Ennek értelmében csütörtöktől tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Tovább >