Befőzési praktikák az élelmiszerbiztonság szemszögéből
A nyár egyik kedvelt időtöltésével, a biztonságos befőzéssel kapcsolatban állította össze legújabb lakossági tájékoztató anyagát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).
Napjainkban újra egyre nagyobb népszerűségnek örvend a házi tartósítás, ugyanakkor a befőzéshez szükséges hajdani tudás és tapasztalat, amellyel hosszan eltartható, egészséges, biztonságos házi ételkonzerveket készítettek, már nem mindenütt van meg. Ha hibázunk, a drága alapanyag, a befektetett munka kárbavész, az eltett termék megromlik, megpenészedik, akár meg is betegedhetünk tőle. A NÉBIH legújabb tájékoztató kiadványában az élelmiszerbiztonság szemszögéből közelíti meg a befőzés témakörét.
Fontos tudnivalók a biztonságos befőzéshez
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatóság