Erdészeti Igazgatóság
Jogosult állatorvosi elszámolás
Jogosult állatorvosi azonosító:Jelszó:


A térképhez javasolt böngésző:
Google Chrome, vagy Mozilla FireFox.Intranet
Szakterületek > Erdészeti Igazgatóság > Aktualitások
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Elérhetőek a Bugaci körzet nyilvános adatai
2015.06.08. hétfő

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály Erdészeti Osztálya a Bugaci erdőtervezési körzet lakossági egyeztető tárgyalásának időpontját 2015. június 25. 09:00 órára, a záró tárgyalás időpontját pedig 2015. június 25. 11:00 órára tűzte ki. Helyszín: BKMKH Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály Erdészeti Osztályának 6724 Szeged, Föltámadás u. 29. szám alatti tanácsterme.

A körzeti erdőtervezés folyamata az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 31-36. §-aiban és az erdőtervrendelet előkészítésének, és a körzeti erdőterv készítésének szabályairól szóló 11/2010. FVM rendeletben foglaltak alapján valósul meg.

A lakossági egyeztető tárgyalás előtt lehetőség van a meghívottakat érintő erdőgazdálkodási előírás javaslatok megismerésére az alábbi linkre kattintva:

Erdőtervi javaslatok tematikus térképe.

Az Osztály erdőtervezésért felelős kollégái a lakossági egyeztető tárgyaláson tájékoztatást adnak a megjelenteknek a körzet természetbeni állapotáról, a következő időszak erdőgazdálkodási lehetőségeiről és korlátairól, valamint a társadalmi részvétel, a vélemény-nyilvánítás, illetve az adatokhoz való hozzáférés lehetőségeiről. Ismertetik az erdőgazdálkodásnak az adott Natura 2000 területre gyakorolt hatásai vizsgálatának eredményeit, az azokra alapozottan meghatározott, az adott Natura 2000 terület jelölésének alapjául szolgáló fajok és élőhelytípusok kedvező természetvédelmi helyzetének biztosítása érdekében az erdőgazdálkodásra vonatkozó javaslatokat.