Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Szakterületek > Erdészeti Igazgatóság > Szakterületek > Erdészeti szakszemélyzetnek > Továbbképzések és vizsgák
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Felhívás a jogosult erdészeti szakszemélyzet általános továbbképzésére és vizsgára
2015.02.06. péntek

A NÉBIH Erdészeti Igazgatóság a 71/2010. (V.13.) FVM rendelet 7. § (1) a) pontja szerinti következő továbbképzést 2015. április 28-29. közt tartja a jogosult erdészeti szakszemélyzet részére.

A továbbképzésre csak a Névjegyzékben nyilvántartott szakszemélyzet jelentkezhet! A továbbképzés a 2 év szakmai gyakorlatot teljesítő, illetve a közeljövőben teljesítő és a jogosult státuszt kérelmező szakszemélyzetnek lett meghirdetve.

Az erdészeti szakszemélyzet és a jogosult erdészeti szakszemélyzet nyilvántartásba vételének és nyilvántartásból való törlésének, továbbképzésének, szolgálati tevékenységének részletes szabályairól, valamint az erdészeti hatósági és igazgatási feladatokat ellátó személyek szolgálati tevékenységének egyes szabályairól szóló 71/2010. (V. 13.) FVM rendelet 2. § (2) bekezdés b) pontja alapján jogosult erdészeti szakszemélyzetként az a természetes személy vehető nyilvántartásba, aki 7. § (1) bekezdés a) pontja szerinti, az erdőgazdálkodást és az erdészeti szakirányítást érintő hatályos jogszabályokról szóló általános továbbképzésen részt vesz.

Dátum: 2015. április 28-29. (kedd-szerda)

Időpont: 9 – 16.30 óra

Helyszín: Földművelésügyi Minisztérium Színházterem, (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11.)

A továbbképzés vizsgával zárul!

Jelentkezni a továbbképzésre kizárólag a NÉBIH honlapján elhelyezett űrlapon lehet. A jelentkezés elfogadásáról visszaigazoló e-mailt küldünk.

A jelentkezők elfogadott névsora a továbbképzés időpontját megelőzően legalább 5 nappal kerül közzétételre a honlapon.

A tanfolyam helyszínét elsősorban tömegközlekedéssel érdemes megközelíteni, mert a gépkocsival való parkolás munkanapokon nehézkes és díjköteles.

Kossuth Lajos teret érintő tömegközlekedési járatok: M2 metró, 2-es villamos, 70 és 78 trolibusz, 15 és 115 autóbusz.

Mindkét napon egy óra ebédszünet áll rendelkezésre. A minisztérium épületében büfé és étterem is található.

A továbbképzésre csak a Névjegyzékben nyilvántartott szakszemélyzet jelentkezhet! A továbbképzés a 2 év szakmai gyakorlatot teljesítő, illetve a közeljövőben teljesítő és a jogosult státuszt kérelmező szakszemélyzetnek lett meghirdetve.

Felhívom a szakszemélyzet figyelmét arra, hogy a rendeletben előírt kétéves szakmai gyakorlatot a rendelet 2. § (4) bekezdése értelmében erdészeti szakszemélyzetként történő foglalkoztatás időtartama alatt vagy erdészeti igazgatási munkakörben lehet megszerezni. A szakszemélyzetként történő foglalkoztatás időtartamát a Névjegyzékbe történő nyilvántartásba vétel időpontjától kell számítani.

Tájékoztatom a Névjegyzékben szereplő szakszemélyzetet, hogy a rendelet 7. § (2) bekezdése alapján a továbbképzésen résztvevő szakszemélyzet köteles az előadások és konzultációk időtartamának legalább 80%-án – részt venni és vizsgát tenni. A továbbképzésen való részvételről és a vizsga teljesítéséről az erdészeti hatóság külön-külön tanúsítványt állít ki.

A tanfolyam megszervezése és lebonyolítása a NÉBIH elnöke által kiadott vizsgaszabályzat alapján történik, amely elérhető a honlap Vizsgaszabályzat menüjében.

A képzés tematikája a honlap elérhető az alábbi oldalon.

A kötelezően elsajátítandó és az ajánlott jogszabályok listáját a vizsgaszabályzat 1. számú függeléke tartalmazza.

Felhívom a figyelmet, hogy a tanfolyamra való jelentkezés visszaigazolása után a részvétel lemondása csak a honlapon lehetséges, legkésőbb a tanfolyamot megelőző 5. napig.

A vizsgaszabályzat 14. § (1) bekezdése alapján az általános továbbképzés díja – amely magában foglalja a továbbképzés keretében tehető vizsga díját - a mindenkori erdővédelmi járulékalap 20 %-a, azaz jelenleg 20.000 Ft.

A jelentkezés visszaigazolása után a NÉBIH postán küldi ki a továbbképzés díjáról szóló számlát. A befizetéskor az átutalás vagy a csekk közlemény rovatában a postán kapott számla azonosítóját és „erdészeti szakszemélyzet továbbképzés” megnevezést kell feltüntetni.

(Példa a közlemény rovat kitöltésére: erdészeti szakszemélyzet továbbképzés – AB25CD123456)

A vizsgadíjat postai, illetve banki átutalással lehet kiegyenlíteni a NÉBIH fizetési számlájára: (10032000-00289782-00000000)

A továbbképzéssel kapcsolatos kérdések az erdeszet@nebih.gov.hu email címre küldhetőek.

Wisnovszky Károly
igazgató

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatóság


E-ügyintézés

1024 Budapest, Keleti Károly u. 24.
Levelezési cím: 1525 Bp. Pf. 30.
Telefon: 06-1-336-9000
Fax: 06-1-336-9479
E-mail: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu
Élelmiszerlánc-felügyeleti díj e-mail: felugyeletidij@nebih.gov.hu